Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италиано се раздели с Фиорентина с победа

Винченцо Италиано води за последен път Фиорентина снощи.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано потвърди, че напуска клуба от Серия А след победа на тима над Аталанта снощи.

Фиорентина спечели с 3:2 в последния си мач от кампанията след две попадения на Андреа Белоти. Двубоят се проведе седмица след приключването на сезон 2023/2024 в Серия А за останалите клубове. Мачът беше отложен през март, след като генералният мениджър на Фиорентина Джо Бароне беше приет в болница след сърдечен удар един ден преди да почине.

"Всички заедно взехме това окончателно решение не толкова отдавна", каза Италиано на пресконференция.

"Мисля, че е правилно, предвид всички дискусии, които проведохме. Стигнахме до определена точка, в която трябва да се разделим. Убеден съм, че който и да пристигне тук, ще може да продължи пътя. Надявам се, че съм оставил нещо положителни, бяха три положителни години", добави той.

"Единствено съжалявам, че не взехме трофея в Лигата на конференциите, но както ми каза мениджърът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини, пътя си заслужава и ще бъда запомнен", заяви още Италиано.

Италиано пристигна във Фиорентина през 2021-а, като ги изведе до два финала в Лигата на конференциите и до финала за Купата на Италия през 2023-а, който загубиха с 1:2 от Интер.

"Виолетовите" завършиха осми в Серия А този сезон и ще играят в плейофите на Лигата на конференциите през следващата кампания. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна