Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Засега няма решение президентът да представлява България на срещата на НАТО

Служебният министър-председател Димитър Главчев граничния пункт "Малко Търново"
Снимка: Даниела Костадинова
Чуй новината! Чуй новината:

Надявам се редовно правителство да определи представителят на България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Това каза в Малко Търново служебният премиер Димитър Главчев. Той и 4-ме министри от кабинета обсъдиха с новия турски посланик Мехмет Уянък бъдещото разширение и модернизирани на трите български пункта по границата ни с южната ни съседка – Малко Търново, Лесово и Капитан Андреево.

Няма решение на служебния кабинет за представителя на страната ни на предстоящата Среща на върха на НАТО, стана ясно от думите на служебния премиер Димитър Главчев:

"Срещата на върха на НАТО във Вашингтон е в средата юли, аз сеп надявам редовно правителство да определи кой ще участва".

Относно скандала с позицията на България по резолюцията за Сребреница, приета от ООН Глачев заяви:

"Във всички работни документи, не само този, това е елемент от технологията на взимане на окончателно решение, което е гласуване "за" от постоянния представител на България в ООН. По процеса на изтичане от Министерството на външните работи може би ще има проверка и тогава ще се разбере дали ще има последствия".

Премиерът уточни, че българската позиция не е комантирана нито с българския президент Радев, нито със сръбския Алексдандър Вучич.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна