Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валерия Велева: Борисов снижава егото си и ще има кабинет на ГЕРБ, но като експертен

"Нови избори ще са катастрофа за страната"

| Интервю
Валерия Велева
Снимка: Ани Петрова

Правителство ще бъде създадено, защото, ако се стигне до нови избори, ще бъде катастрофа за страната.

Това прогнозира пред БНР журналистката Валерия Велева от сайта "Епицентър" и добави, че ГЕРБ ще излъчи експерти за бъдещия кабинет.

Според нея лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов "снижава егото си и дава възможност за подкрепа на правителство на първата политическа сила, но като експертно правителство":

"Не случайно той се обърна към всички политически лидери да предложат и те експерти. ... Примерно, служебният военен министър Атанас Запрянов може да бъде посочен от ГЕРБ като експерт и да остане на този пост и в редовното правителство с мандата на първата политическа сила".

По думите на Валерия Велева законът "Магнитски" не важи нито в България, нито в Европейския съюз и "това преплитане на "Магнитски" на български условия в момента е непродуктивно и ако ние вървим такса, няма да стигнем доникъде":

"Избирателите на ДПС (чийто съпредседател Делян Пеевски е санкциониран от САЩ по закона "Магнитски" - б.р.) са я поставили на второ място. За ДПС са гласували 367 000 избиратели и тя не може да бъде елиминирана от управлението на страната. Ако вървим по тази логика на нарушаване на законите, лидерът на ПП влезе в политиката, прекрачвайки българските закони и нарушавайки Конституцията на България. ... Нека да се базираме на българските закони и на резултатите от българските избори".

Интервюто на Константин Мравов с Валерия Велева в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна