Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Василева, "Величие": Няма как да участваме в управление с ГЕРБ и ДПС

"Ние сме си пробългарска партия и си обичаме родината и народа"

| Интервю
Виктория Василева
Снимка: Мария Филева

Не сме в ситуация да се оправдаваме, защото няма за какво. Ние сме си пробългарска партия и си обичаме родината и народа.

Това заяви пред БНР Виктория Василева от партия "Величие".

Тя декларира, че партията няма как да участва в управление с ГЕРБ и ДПС. Ще направим всичко възможно да оправдаем доверието, с което сме изпратени в НС, категорична бе Василева.

Тя обясни резултата на "Величие" на изминалите избори с обиколките в страната и няколко страни в Европа и срещи с гражданите.

Лично тя е била поканена да участва в партията от Николай Марков. "Харесаха ми идеите. Хареса ми подхода към решаването на проблемите и затова се съгласих", обясни Виктория Василева. По думите ѝ и останалите хора в партията са подбрани по критерии професионализъм и почтеност.

"Имаме достатъчно интелигентни хора и хора с опит и знания".  

След като минат всички процедури в съда и Агенцията по вписванията, Николай Марков официално ще се появи във всички регистри като лидер на "Величие", отбеляза Василева. А за Ивелин Михайлов тя посочи, че е просто редови член - не е част от ръководството и не е кандидат за народен представител.

По думите ѝ предизборната кампания на партията е направена с изключително малко средства. Ползвали сме възможно най-евтините канали за комуникация и политическа реклама, изтъкна тя.

Цялото интервю на Мария Филева с Виктория Василева в предаването "12+3" чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна