Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендил ще бъде домакин на фестивала “Хисарлъка Expеrience 2024“

Снимка: Радио София

От 12 до 14 юли, за пореден път Кюстендил ще бъде домакин на фестивала “Хисарлъка Expеrience“. Посетителите могат да се насладят на концерти, изложби, базар за творци със занаятчийски изделия и кулинарни щандове.

Пред Радио София събитието представиха Митко и Yana.

„Общината реши да инвестира в това начинание, ние също и време, и средства. Четвърто издание правим тази година. Поканили сме редица млади артисти, както и големи такива. Цялата ни концепция е между големите имена да има и млади, изгряващи артисти, съответно по този начин да обогатим културната програма на града“, каза Митко.

В първата вечер на сцената ще излязат Мерудия, Ethno Venture и Kopriva. През втория ден на фестивала ще видим изпълненията на Рушен Видинлиев - Руши, а преди него на сцената ще бъдат Yana и Leena. В последната вечер на фестивала група P.I.F. и Jin Monic ще зарадват посетителите със своята музика.

„Когато съм на голям фестивал, се чувствам сякаш съм си в стаята и си мечтая като 10-годишно хлапе да бъда на сцена. Не виждаш всяко едно лице и е много по-мечтателско“, каза Yana.

По време на тазгодишното издание за първи път ще има отворена сцена, на която посетителите ще имат възможността да се проявят и да споделят своя музикален талант пред публиката.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна