Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Най-добре цяла една група да станат политически трансформъри"

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Трансът на разума ражда чудовища

"Дали ще има земен рай с нова сглобка - пак стана дяволски трудно за реализация"

| Коментар
Снимка: Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

"Нека всички колеги да излязат от транса, в който са! Да разберат, че рушиме държавата. Да бъдем отговорни към хората!" - Делян Пеевски.

Трансът, това е полубезсъзнателно състояние в пространството между съня и действителността.  

Съществуват такива явления като наркотичен транс или пророчески транс, което е долу-горе едно и също. Някакви хора с особени идеи за света изпадат в такова състояние или го имитират - и твърдят, че проникват в тайните на битието, виждат бъдещето и миналото, знаят решенията на всички проблеми. С две думи - съмнителни типове. Дори транс музиката в някакъв смисъл е покана за изключване на разума и включване на безсъзнателните емоции.

Затова, драги слушатели и скъпи съучастници, ако има и сред вас групи или индивиди в състояние на транс, послушайте г-н Пеевски и незабавно излезте от това състояние, направете своя транс-екзит. Аз например изобщо никога не изпадам в транс, защото издигам в култ здравия разум и трезвата мисъл.

В това отношение с г-н Пеевски имаме пълно съвпадение на идеите - нека всички се хванем за ръце и да напуснем Зоната на транса.

Транс на латински означава изменение, преминаване от едно състояние през друго, та в трето и четвърто. Примерно от интровертност към екстровертност на духа и обратно.

Латинските умници навремето си, като гледали как славата минава транзит, казали компетентно: sic transit gloria, Мунчо! Така древните предрекли, че фолк певицата Глория ще има голяма слава, която ще отмине като сън.

Славата има това свойство да се трансформира от квартална в световна и обратно.

И колко много думи-братовчеди има тоя транс.

Примерно трансджендър, чували сте тази страшна дума, на български тя означава Дядо Торбалан - човек, който те води не в Рая, а в Ада.

А ние с г-н Пеевски искаме Рая - ако не Рая небесен, поне Рая Назарян да е председател на Народното събрание.

Павела Митова, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов ИТН дават брифинг след срещата с контактната група от ГЕРБ-СДС  Снимка: БТА

Покрай избора на Рая Назарян за първа сред равнобедрените, възникна въпросът дали партията “Има такъв народ” не е всъщност политически трансджендър. ИТН първо рекоха, че няма да подкрепят Рая, после претърпяха трансформация и подкрепиха. Тя жената заслужава подкрепа, но Тошко Йорданов изпадна малко в транс-безтегловност, обяснявайки как винаги е прав, когато подкрепя Рая, но и в случаите, когато не я подкрепя, а също така е прав и когато поддържа неутралитет спрямо г-жа Рая.

Такива трансмутации на мисълта в крайна сметка доведоха и Тошко до Рая - в името на България неговата партия протегна ръка на ГЕРБ и Назарян.

Дали ще има земен рай с нова сглобка - пак стана дяволски трудно за реализация, ала не и невъзможно.

За да има нова сглобка, е нужно само малка трансплантация на толкова и толкова депутати към ГЕРБ/ДПС. За трансплантация обаче първо трябва експлантация, трябва донор. Някоя парламентарна група в мозъчна смърт ще трябва да си продаде бъбрека.

Ала без бъбрек животът е печален, затова най-добре цяла една група да станат политически трансформъри.

Ако ИТН по някакви съображения решат да се трансмоделират и да подкрепят нова сглобка между ГЕРБ и Пеевски, това няма да е много красиво в очите на избирателите, но най-вече е рисковано за самата сглобка. С такъв партньор опозиция не ти трябва - в тая секта са доказани политически тролове, с които ще се берат повече ядове, отколкото плодове. Борисов изглежда се надяваше, че като пердаши цяла кампания ПП-ДБ, ще докара коалицията до присъдружно състояние като бившия Реформаторски блок и руините на СДС. Демократите от ПП-ДБ пък по някаква причина засега отказват да настъпят същата транс-мотика и към момента отхвърлят играта на Борисов/Пеевски.

И затова бизнесът с атлантическата ориентацията на страната пак е в ръцете на Борисов/Пеевски.

*Коментарът изразява лична позиция на автора

По публикацията работи: Яна Боянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна