Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Беленски събра в книга неизвестни факти от живота на Алеко Константинов

Бойко Беленски
Снимка: Личен архив
Дай на Бойко Беленски предизвикателство. Кажи му, че не може да напише книга за Щастливеца и гледай какво става. Това дръзнала да каже наша колежка по перо и Бойко Беленски  започва да издирва документи за живота на този наш знаменит писател.

Семейство, социална и политическа дейност, сърдечни трепети, приятелски кръг и пътешествия, парламентарна работа и какво ли не са поднесени в един безкрайно увлекателен, одухотворен и самобитен стил, който кара читателят да затаи дъх до последната страница.

Бойко Беленски не просто разказва, той интригува, омагьосва, вълнува, кара те да съпреживяваш всеки ред от тази книга. Опровергава злословия и неистина за Алеко Константинов, убеждава, доказва по един чуден художествен начин.

Майстор на перото е Бойко Беленски. Колко ли му се радва от небесата Щастливеца. Голям настоящ писател пресъздава голям писател от българското минало.

Изключително проникновено и талантливо написана книга.

Бойко Беленски е доктор по история и обича романизираните биографии. Той е увековечил много наши герои от миналото и продължава.

Един от тях е Алеко Константинов.

Повече чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна