Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ралф Рангник: Знам какво да очакваме

Ралф Рангник
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ралф Рангник призна, че е имало съмнения сред играчите, когато е бил назначен за селекционер на националния отбор на Австрия през 2022 година, но 65-годишният германец изведе тима до прага на елиминациите на Евро 2024 в Германия. 

Съставът на Австрия, която се изправя срещу Нидерландия във вторник в последния си мач от група "D", загуби от Франция с 0:1, но беше впечатляващ при победата с 3:1 над Полша.

"Марко Арнаутович и аз наскоро говорихме за това", каза Рангник за голмайстора на Австрия за всички времена с 36 гола, който седеше до него на пресконференцията.

"Когато Марко чу, че ще ставам старши треньор, той си помисли, че може да стане малко напрегнато. Но аз не го виждах по този начин. Не разбрах дори защо изглежда така. Арнаутович игра от самото начало срещу Полша, а може би и утре в толкова важен мач", добави специалистът.

Нидерландия води в групата с 4точки, пред Франция също с 4, Австрия с 3 и Полша без спечелена точка.

Защитникът Гернот Траунер няма да бъде на разположение за срещата във вторник поради контузия.

Селекционерът очаква сериозно предизвикателство от съперника, но знае какво да очаква.

"Изглежда, че Нидерландия играе по същия начин от дните на легендарния Йохан Кройф. Много ширина и много височина на терена. Кой ще спечели втората топка ще бъде от решаващо значение", допълни той.

Рангник каза, че е израснал със своя идол Кройф, трикратен носител на "Златната топка" и голям привърженик на философията на тоталния футбол.


По публикацията работи: Борислав Нинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна