Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арести след нахлуване на протестна група в дома на британския премиер

Снимка: БТА

Във Великобритания четирима мъже бяха арестувани по подозрение за нахлуване на територията на дома на премиера Риши Сунак.

Полицията в графство Северен Йоркшър каза, че е арестувала мъжете буквално минути след влизането им в територията на имението Кърби Сигстън. Това се случва след като видео беше пуснато в социалните медии от протестната група Youth Demand, на което се вижда как млад мъж влиза в имота на премиера и дефекира в тамошното езеро.

Групата заяви, че актът е "прощален подарък" за премиера и правителството на консерваторите. Youth Demand описва себе си като организация, призоваваща за оръжейно ембарго на Израел, както и искаща правителството да отмени новите лицензи за добив на нефт и газ, издадени през 2021 година.

Говорител на "Даунинг стрийт" 10 каза, че "премиерът благодари на полицията за бързата им реакция, за да защити него и семейството му". Четиримата мъже на възраст от 20 до 52 години и от различни части на страната са останали в полицейския участък за разпит в рамките на продължаващото разследване.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна