Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 юни е бил най-горещият ден на Острова от началото на годината

На плаж в лондонски парк, 17 юни 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вчера е бил най-горещият ден от началото на годината досега в Обединеното кралство, съобщиха от Метеорологичната служба. 30 градуса бяха измерени в Чъртси, графство Съри.

Това е най-високата температура в Обединеното кралство от 10 септември миналата година, съобщиха метеоролозите. Те обаче прогнозират, че днес ще бъде още по-горещо и някъде могат да бъдат измерени 31 градуса.

Температури от този порядък са доста тежки за понасяне на Острова, поради високата влажност на въздуха.

Издаденият още в понеделник предупредителен жълт код от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство ще остане в сила за по-голямата част от Англия до 17:00 часа местно време в четвъртък. Изтъква се, че високите температури ще окажат сериозно въздействие върху здравеопазването и социалните грижи и увеличаване на вероятността от смъртни случаи при хора над 65 години и със здравословни проблеми. Леко захлаждане се очаква през уикенда.

Днес започва големият музикален фестивал в "Гластънбъри", където по традиция често вали, но тази година, като се изключи съботата, музикалните фенове ще трябва по-скоро да се пазят от топлинни удари.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна