Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Николов спечели една от трите серии на международното състезание по картинг Sodi W Final в Генк

| обновено на 06.07.24 в 15:18
Снимка: Личен архив

Пловдивчанинът Виктор Николов постигна победа в една от трите серии на международното състезание по картинг Sodi W Final в белгийския град Генк. 15-годишният български състезател спечели, след като взе първата позиция на метри от карирания флаг.

В трите квалификации на клас Junior Kid, в които участие взеха 30 карта, Николов зае 29-о, 14-о и 10-о място, като в първата той беше ударен от друг състезател, а във втората караше без сплитстрийм. Това съобщават от неговия екип.

В първата серия Виктор Николов записа най-добрата обиколка с 1:47.225 минути. Той се придвижи от 29-а до шеста позиция, печелейки 23 места. Във втората серия българинът имаше на разположение по-бавна машина, но това не му попречи да се придвижи с шест места напред и да финишира осми. 

В най-силната си трета серия Виктор Николов спечели първото място. Стартирайки от десета позиция, българинът се нареди сред лидерите още в първата обиколка. Той настигна лидерите в колоната и направи изпреварване за първото място в последния завой, пресичайки финалната линия с преднина от 0.055 секунди пред победителя от втората серия Лукаш Йежерски (Полша). Николов отново записа и най-бързата обиколка в серията с време 1:16.918 минути.

В общото класиране след първия състезателен ден в Генк българинът е на втора позиция със 79 точки. Лидер е полякът Йежерски с 91. До края на състезанията остават още две надпревари - Super Heat и World Master Final, след които ще стане ясно и крайното генерално класиране за най-добрите в света в тази възрастова група. 


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна