Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов е 5-ти в спринта на "Силвърстоун"

Снимка: ART Grand Prix

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на пето място в спринтовото състезание от седмия кръг за сезона на британската писта „Силвърстоун”. Това е четвърто поредно състезание, в което Цолов печели точки, включително и победата му в Австрия и общо шести старт с точки от началото на сезона.

Българинът стартира осми, като в първата обиколка Габриеле Мини, който е втори в общото класиране успя да мине пред него. Почти веднага имаше виртуална кола на сигурността заради полуразпаднала се гума, а след изтеглянето й Цолов веднага атакува Мини и си върна осмото място.

Веднага след това имаше кола на сигурността заради инцидента на „Копс” между Оливър Гьоте и Макс Естерсън, но в осмата обиколка състезанието беше рестартирано. Цолов преследва движещите се пред него Алекс Дън и Чарли Вурц, атакува ги в 12 обиколка, а те се удариха секунди след това.

Така Никола Цолов излезе шести, преследван от Мини, в последните три обиколки двамата се бореха за тази позиция, като италианецът подложи на страхотна преса българина, който обаче издържа.

След финала съотборникът на Цолов - Кристиан Менсъл, който завърши пети, беше наказан с 5 секунди и това изкачи българския пилот на петото място в крайното класиране.

Със спечелените 6 точки от днес Никола Цолов събра 50 и се изкачи на осмото място в общото класиране във Формула 3.

Утре предстои основното състезание на „Силвърстоун” с дължина 22 обиколки, а стартът му е в 10:20 часа българско време. Цолов стартира от осмото място.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна