Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Иванова се класира за втория кръг на Уимбълдън при девойките

Ива Иванова
Снимка: Ани Петрова

Ива Иванова се класира за втория кръг в игрите по единично при девойките на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

17-годишната българка, която е поставена под номер 16 в схемата, победи на старта участваща с "уайлд кард" представителка на домакините Изабел Лейси след обрат с 2:6, 6:2, 6:2. Двубоят продължи час и 41 минути.

Иванова загуби първия сет, допускайки общо три пробива, но във втората част поведе с 4:1 и след успешното 6:2 изравни резултата. В решаващия трети сет тя поведе с 3:0 и удържа аванса си до края.

Съперничка на Ива Иванова във втория кръг на Уимбълдън при девойките ще бъде победителката от мача между Асилжан Аристанбекова (Казахстан) и Реина Гото (Япония).

Срещите си от първия кръг предстои да изиграят и другите две българки в надпреварата на сингъл при девойките - Росица Денчева и Елизара Янева, както и Александър Василев при юношите. Мачовете им бяха отложени за днес, тъй като дъждовното време в Лондон обърка отново програмата на турнира от Големия шлем.

Василев ще играе срещу №6 в схемата Ян Кумстат от Чехия. Българинът вече записа две победи в квалификациите на турнира. Кумстат е финалист от Откритото първенство на Австралия и шампион на силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив.

Денчева ще срещне квалификантката Мика Бучник от Израел, а Янева ще стартира срещу поставената под №11 в схемата Уакана Сонобе от Япония. Преди седмица Елизара Янева победи Сонобе с 6:4, 6:1 на турнира в Роухямптън.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна