Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков гледа загуба на младите ни баскетболистки от Исландия

Девойките загубиха от Исландия с 61:71 т.
Снимка: БТА

Националният отбор на България за девойки до 20 години отстъпи пред Исландия с 61:71 (17:14, 14:26, 16:15, 12:18) в третия си, последен мач от група В на Европейското първенство в дивизия "Б" в тази възраст в София. За българския състав поражението в зала "Триадица" бе от второ от трите изиграни мача в груповата фаза и отреди на националките третата позиция в класирането. Така те ще състезават за местата от девето до 15-о на шампионата. Първите две места в група В заеха отборите на Украйна (3-0) и Исландия (2-1), а Австрия приключи на четвърта позиция (0-3).

В залата за подкрепи момичетата на селекционера Преслав Пешев бе и най-добрият български баскетболист в момента Александър Везенков.

Българките започнаха стабилно и водеха със 17:14 след 10 минути игра, но до почивката баскетболистките на Исландия поеха инициативата и обърнаха до 38:33.

Последва равностойна трета част, в която исландките задържаха преднината си и преди последната четвърт резултатът бе 53:49 в тяхна полза. В заключителните 10 минути националките не успяха да намерят начин за обрат и загубиха срещата.

Ивана Бонева бе най-резултатна на националния състав на България с 21 точки и 2 асистенции, а Яна Карамфилова добави 13 точки, 7 борби и 5 асистенции.

За Исландия по 16 точки вкараха Яна Фалсдотир и Агнес Мария Свансдотир.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна