Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекс Де Минор е четвъртфиналист на „Уимбълдън“, Зверев отпадна

Алекс Де Минор
Снимка: БТА

Австралиецът Алекс Де Минор достигна за първи път в кариерата си четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Поставеният под номер 9 в схемата Де Минор елиминира французина Артур Фис с 6:2, 6:4, 4:6, 6:3 за близо три часа на корта.

Австралиецът контролираше играта през първите два сета срещу 20-годишния Фис, който обаче преодоля пасив от 2:4 и след четири поредни гейма спечели третия сет с 6:4.  

Де Минор, наблюдаван от приятелката си Кейти Боултър (Великобритания), поведе с 4:1 в четвъртата част преди да затвпри срещата с втория си мачбол.

25-годишният австралиец, който ще играе срещу седемкратния шампион Новак Джокович (Сърбия) или Холгер Руне (Дания) на четвъртфиналите, изглежда изпитваше известен дискомфорт в края.

"Ще се оправя", каза Де Минор на корта, когато го попитаха дали е получил травма.

"Направих го по-труден мач, отколкото трябваше и съм щастлив, че продължавам напред", добави той.

Де Минор е достигал преди това два четвъртфинала на турнири от Големия шлем, като загуби от Доминик Тийм (Австрия) на Откритото първенство на САЩ през 2020-а и от Александър Зверев (Германия) на Откритото първенство на Франция тази година.

Олимпийският шампион и четвърти в схемата Зверев отпадна в четвъртия кръг, след като допусна обрат и беше победен от 13-ия поставен Тейлър Фриц (САЩ) с 4:6, 6:7(4), 6:4, 7:6(3), 6:3 за 3:29 часа.

Американецът достига четвъртфиналите на "Уимбълдън" за втори път, а в следващия кръг ще играе с италианеца Лоренцо Музети.
По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна