Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС няма да допуснат строежи на паркинги под училища и детски градини в София

Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет обявиха, че няма да допуснат в София да се строят паркинги под училища и детски градини. Мирослав Боршош обясни, че екипът на кмета Васил Терзиев има намерение това да се случи под две училища - 41-во и 22-ро и една детска градина - 43-та.

"Ефектът върху децата ще е много отрицателен. РЗИ и всички останали институции, надявам се, да не го позволят, но за да не стигнем до там, да не стигаме до случая с "Патриарха", случая с Войнишкия паметник последният момент да разбираме за решение, за да не сме дотам да спираме багерите пред училища и детски градини ви забраняваме отсега - няма да допуснем в София да се строят под училища и детски градини, нито до тях", каза Боршош.

Председателят на групата на общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев е категоричен, че само след съгласуване с директорите и родителските настоятелства може да бъдат изграждани паркинги под училища и детски градини.

"Ако подобно нещо се предприема и тази идея има почва въобще у нас, това ще бъде, едва след като са направени анализи на подходящите терени на нуждите от паркиране. И най-важното - само и единствено при съгласие от страна на родителските настоятелства и ръководствата на училищата, за които става въпрос, само и единствено, никой няма да прави напук на ученици, на учители, на родители", обясни Бонев.

Репортаж на Евелина Стоянова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна