Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аталай: Доган ще излезе с изявление в близко време и ситуацията ще се нормализира

Рамадан Аталай
Снимка: БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще излезе с изявление в най-близко време и след това ситуацията ще се нормализира. Това коментира изключеният от ПГ на ДПС Рамадан Аталай, който заедно с още 17 депутати от ДПС се противопоставиха на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

Той заяви, че не се разпознава в квалификацията "деребеи", които Пеевски обвини за напрежението в партията:

"От деребей да ти каже, че е деребей - и обществото няма да го приеме като деребей. Идеално ще се нормализират нещата, няма да има никакви проблеми. Само има едно такова - не може колеги, които се чувстват уплашени от всичко това, което са вършили досега, да продължават да говорят неистини и всички, които така - в един отбор вкупом, заедно - една сутрин тръгнаха, извадиха сабите и се оказаха, че са сами…".

До очакваното изявление на Ахмед Доган депутатите, които вчера отказаха да присъстват на заседанието на парламентарната група, няма да предприемат действия:

"Парламентарната група ще върви по всички закони и правилника на парламента, което има днес. Не мислим да правим ексцесии или пък нещо, с което да изненадаме обществото и едва ли не да сме направили някакви неща, които да не са приемливи".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна