Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Овчаров: Превръщат БСП в партия за клиентелата на Борисов, Пеевски и Радев

| Интервю
Румен Овчаров
Снимка: БГНЕС

Досега БСП е била партия с друг морал и с друг статут, а сега я правят клиентелистка партия, която обслужва интересите дали на Делян Пеевски, дали на Бойко Борисов, или на някой друг. 

Това заяви пред БНР Румен Овчаров, член на Националния съвет на БСП.

"Какво ново предлагат новите ръководители на БСП? Какво ново, когато са строили цялата клиентела и на Борисов, и на Пеевски, и на Румен Радев - и първото, и второто поколение клиентели на Румен Радев стоят в Националния съвет и обслужват самите себе си. Отсега предричам по-нисък резултат на БСП на следващи избори. В БСП има преврат на хора, които до оня ден са се крили зад Корнелия, нямаха смелостта да го направят по-рано, а след като тя си подаде оставката", коментира той. 

Овчаров уточни, че неговото мнение, което многократно го е заявявал публично, е, че Корнелия Нинова е трябвало да си подаде оставката като председател на партията още преди 3 години, но тогава всички, "които сега спретнаха преврата, кротко се натискаха около Корнелия, опитвайки се по всякакъв начин да я обслужат".

"Много ги е страх новите лидери на БСП, че Нинова, ако реши да се кандидатира за трети мандат, не могат да я спрат, защото нейният авторитет в структурите на партията е несравним с техния. Затова се опитват по някакъв начин да я елиминират, но го правят по-неправилен като съдържание начин  Защото по този начин я връщат и като доверие сред хората, и като авторитет", смята той.

Нов председател на БСП трябва да бъде избран преди Конгреса на партията през ноември, подчерта Овчаров и уточни, че този конгрес още не е свикан.

"Делян Пеевски е токсичен и кабинет с мандат на ДПС няма да има. Няма да стане правителство и с третия мандат", прогнозира Румен Овчаров и коментира ситуацията в ДПС с думите "този път няма да му се получи на Пеевски".

Тази политическа класа е основната причина за това, което се случва в България, затова хората не отиват да гласуват, подчерта той.

Според него само с избори нещо може да се реши, а не с договорки и сглобки между "корумпирани политици, които не мислят за държавата".

Интервюто на Даниела Големинова с Румен Овчаров в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна