Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново жълт код за горещини в цялата страна

Снимка: Ани Петрова
Чуй новината! Чуй новината:

За пореден ден Националният институт по метеорология и хидрология издаде за днес предупредителен жълт код за високи температури. Към тази сутрин издаденият код за горещо време за утре, 12 юли, е оранжев.

Днес ще е предимно слънчево, сочи прогнозата на НИМХ. Ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места в следобедните часове ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен североизточен вятър. Остава горещо с максимални температури предимно между 34° и 39°, в София - около 34°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 30°, на 2000 метра – около 22°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има в сутрешните часове. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 30° и 34°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна