Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СОС решава съдбата на ръководителите на ЦГМ, "Метрополитен" и "Топлофикация"

Снимка: Ани Петрова
Чуй новината! Чуй новината:

На днешното заседание на Столичния общински съвет се очаква да бъдат освободени от длъжност ръководителите на шест важни общински дружества, сред които Центърът за градска мобилност, Столичният "Метрополитен" и "Топлофикация - София". 

Предложението за уволненията е на Карлос Контрера и независими общински съветници, подкрепено от групите на ГЕРБ-СДС и БСП. 

В управлението на 6-те общински дружества ще влязат 30 души, които ще изпълняват ръководните длъжности до провеждането на конкурс.

"Икономическото мнозинство в София направи първата крачка, за да превземе важните дружества в София, които управляват повече, отколкото бюджета на столицата за година. Нас ни е срам, че сме в една сграда с терористи и с хора, които просто не знаят защо са тук. И сметката ще платим всички ние, защото това са парите на целия град. Ще предприема необходимите действия, за да може да направим така, че общественият интерес да е защитен, а не да отива по партийни или други каси", заяви заместник-кметът Иван Василев. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна