Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 8 години затвор очакват лекарите с измамната схема за физиотерапия

| обновено на 11.07.24 в 10:40
Снимка: БНТ
Между 2 и 8 години наказание предвижда законът за двамата лекари, арестувани за документна измама с фиктивните процедури за физиотерапия, с които са източвани пари от Здравната каса в Пловдив.   

Здравната каса е заплатила 12 900 лв., а фиктивните пациенти по делото са 31.  Прокуратурата ще внесе искане в съда за постоянното им задържане под стража.  От полицията съобщиха, че по схемата вероятно са засегнати около 1 000 пациенти.  

Единият задържан е общопрактикуващ  лекар, а другият - управител на медицински център. Личния лекар е насочвал с направления за прегледи и физиотерапия пациентите, но не са им били извършвани никакви манипулации, а в края на всеки месец те са били отчитани,  уточни прокурор Димитър Костов от районната прокуратура. 

Извършени са  претърсвания и изземвания в три обекта - два кабинета на общопрактикуващия лекар и медицинския център. Иззета е документация и компютри. Тепърва ще анализираме събраната информация, но става дума за около 1 000 човека, каза  комисар Георги Боюклиев от отдел "Икономическа полиция" към пловдивската полиция. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна