Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Василева: Трябва да се даде ясен отговор за "Исторически парк"

"Никога не съм била запозната с бизнес делата на Ивелин Михайлов"

| Интервю
Виктория Василева
Снимка: Мария Филева

Поискахме създаване на комисия за "Исторически парк", защото трябваше да дадем много ясен знак за това, че трябва да се даде много точен и ясен отговор.

Това каза пред БНР Виктория Василева, доскоро депутат от ПГ на "Величие", а вече независим народен представител, след като парламентарната група се разпадна.

Депутатите от "Възраждане" ще внесат в деловодството на Народното събрание искане за създаване на временна парламентарна комисия, която да проучи всички факти и обстоятелства около проекта "Исторически парк", както и дали са извършени престъпления, свързани с пране на пари и има ли обвързаности на местната и централната власт с изграждането му. По-рано независимите депутати Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков също поискаха да бъде създадена подобна временна комисия.

"Поискахме го с ясното съзнание, че като независими депутати нямаме право да искаме създаването на временни анкетни комисии. Но за нас това това щеше да е добър повод да проверим кой в това Народно събрание се интересува от истината", обясни Василева. 

Тя подчерта, че никога не е била запозната с бизнес делата на Ивелин Михайлов, който е създател на проекта "Исторически парк":

"В медийни публикации и в разговори с хора започнаха вече да се появяват съмнения. Искаме всичко да излезе наяве. Ако има нещо, нека той да си понесе наказанието по закона, ако не - нека ходи с гордо вдигната глава".

Василева съобщи за данни, с които разполага, говорещи за политически и финансови зависимости на Михайлов, но подчерта, че няма потвърждение дали това са достоверни факти - това могат да потвърдят само компетентните органи.

Партия "Величие" вече е в миналото, каза Виктория Василева и отново подчерта, че е била поканена от Николай Марков да се включи в нея като гражданска квота. 

Интервюто на Даниела Големинова с Виктория Василева в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна