Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски: Определени хора искат да разрушат ДПС

Делян Пеевски
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

"Моят прочит е, че определени хора искат да разрушат ДПС. Според мен това, което прочетох, направо не мога да повярвам, че го прави почетният председател. Аз винаги съм бил за обединение и днес съм за обединение. Който дели партията е за негова сметка, аз с никого не водя войни. Искам да работим за хората и нещата да се получават. Други хора в момента водят войни", заяви днес съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, след като снощи почетният председател Ахмед Доган поиска оставката му.

Днес ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група, сред тях и сред тях и съпредседателят на партията Джевдет Чакъров.

Според Чакъров обаче този акт не е легитимен.

В отговор на Доган Пеевски заяви вчера, че "няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател!".

На въпрос дали сред деребеите, които обвини за напрежението в партията, включва и почетния председател Ахмед Доган, Пеевски отговори:

"Ако обичате, попитайте го него какъв е, това са въпроси към него. Това, което се случва в момента, не способства". 

По повод изключените днес от ПГ на ДПС депутати, той уточни, че те "на практика се самоизключиха... Едно ще кажа - Ново начало, ще ме разберете скоро". 
По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна