Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) приема Марибор в Лига Европа

Душан Керкез е готов за двубоя на стадион "Христо Ботев".
Снимка: ПФК Ботев-Пловдив

Отборът на Ботев (Пловдив) ще се изправи срещу словенския Марибор в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще се играе днес от 21:00 часа.

"Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България с победа над ЦСКА в полуфиналите и успех срещу Лудогорец във финала. Тимът на Душан Керкез показа солидна и ефективна игра през пролетта и даде заявка, че ще бъде фактор през новата кампания. Сега обаче Ботев има тежка задача срещу най-успешния словенски отбор. Марибор има рекордните 16 шампионски титли на страната и 6 пъти е печелил Купата на страната. Като допълнение Марибор е единственият словенски тим, участвал в групите на Шампионската лига и Лига Европа.

„Цяла година се готвим за Европа. Сега ни предстоят два трудни мача. Марибор редовно участва в тези надпревари, но и ние знаем на какво сме способни. За Пловдив е много хубаво, че приема мач от евротурнирите", заяви Душан Керкез на пресконференцията си снощи.

Ботев се раздели с някои основни футболисти през лятото - вратаря Хидайет Ханкич и нападателя Уме Емануел, но "канарчетата" бяха активни и при входящите трансфери, като сред новите попълнения бе взетия от Интер Никола Илиев, както и Алекса Мараш, Ален Корошец, Ханс Кристиан Бернат, Антъни Уджа и Андрей Йорданов.

Шотландецът Дейвид Дикинсън ще бъде арбитър на първата среща. Дейвид Макгийки и Джонатан Бел са страничните съдии, а Калъм Скот е четвърти съдия. Техният сънародник Гавин Дънкан е ВАР.

Реваншът в Словения ще се играе на 18 юли от 21:15 часа. Победителят от този двубой ще срещне гръцкия гранд Панатинайкос в следващия кръг на турнира.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна