Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марина Маринова: Музиката винаги е с мен

| Интервю
Снимка: Личен архив

"Музиката винаги е с мен, независимо къде се намирам". Това каза в интервю за предаването "Хоризонт за вас" и рубриката "От другата страна на Радиото" музикалният редактор Марина Маринова, която е и водеща на "Музикална шарения". Тя работи в БНР от година и споделя, че се чувства точно на мястото си. 

"Може би слушателите ме свързват с народната музика, но аз всъщност съм и класически музикант. От малка, освен народното пеене, се занимавам и с цигулка. Средното си образование завърших с цигулка, след което продължих в Националната музикална академия и завърших двете специалности паралелно", разказа тя за себе си.

И сподели, че е наследила таланта си от близки роднини, които не са професионални музиканти, но са хора с отношение към изкуството. След това по пътя си срещнах изключително стойностни учители, които ме насочват в професионалното направление, добави тя. 


Маринова споделя, че е имало много моменти, в които е искала да се откаже от цигулката. 

"Цигулката изисква ежедневно постоянство, часове труд. Учи на навици, които нищо друго не може да даде. Няма лесно", обясни тя. И добави, че обучението ѝ продължава, като в момента специализира Камерна музика. С още двама музиканти дори мислят за трио.

"Правя го с много обич. Винаги това е бил ключът, който ми е отварял врати", категорична е Марина Маринова. 


А за свободното си време тя избира:

"Обичам природата и истинските неща - да осъществя контакт и със себе си, и с хора, с които сме на едни честоти. Зареждам се от природата". 


Снимки: Личен архив на Марина Маринова

Цялото интервю на Снежана Иванова с Марина Маринова в предаването "Хоризонт за вас" чуйте в звуковия файл. 
По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна