Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Скитане из рая на Земята" с Мария Тарашманова

| Интервю
Снимка: Ciela.com

Пътеводител, но и дневник на пътешественика. Това е "България. Скитане из рая на Земята" на Мария Тарашманова. 

Книгата представлява едновременно пътеводител и личен дневник на пътешественика, защото на всяка страница е оставено място читателят да запише свой собствен спомен от посетеното място и да залепи своя снимка, която после да сподели в социалните мрежи. 

"На тези страници ще откриеш кратка и ключова информация, която ще ти е необходима, за да определиш дали ти се тръгва и да знаеш как да стигнеш до някои от магичните места в България. Оставила съм специално място, на което да залепиш своите спомени, и пространство за тези от вас, които обичат да пишат. Пожелавам ти да ги попълниш до последната страница и да създадеш истории за цял живот!", обръща се към читателите си Мария Тарашманова. 

Тя е популярен автор на тема пътувания с над 37 000 последователи в Instagram и над 18 000 в ТикТок. Мария е скитница по душа. Започва да пътува и да споделя в социалните си мрежи с идеята да помага на последователите си да спестяват време и да пътуват повече по невероятните кътчета на България. През 2022-ра, в търсене на сродни души, с които да пътува, започва да организира споделени пътувания по непопулярни места из страната. През 2023-та пуска собствена онлайн карта на България с отбелязани любимите ѝ места и цели програми за пътешествия. Впоследствие допълва скитническата си поредица с тази книга, в която всеки да може да залепи своя любим кадър от мястото, което посети, и да даде добър пример, попълвайки страниците докрай. Защо точно добър пример? Можем да разберем в книгата.

Интервюто на Снежана Иванова с Мария Тарашманова в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна