Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков е приел офертата от Олимпиакос и иска да напусне НБА

Александър Везенков
Снимка: Архив / Снимка: БТА

Александър Везенков е приел личните условия от гръцкия баскетболен клуб Олимпиакос и е информирал Торонто Раптърс, че иска да напусне Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада, съобщава fosonline.gr. Българският национал не е свободен агент, а Раптърс все още не са обявили публично намеренията си спрямо него.

Според информацията на fosonline.gr, Везенков е отхвърлил всички други оферти и иска да се завърне в Олимпиакос, с който спечели MVP на Евролигата. 

Александър Везенков бе обявен за играч на Торонто Раптърс на 3 юли, след като бе включен в сделка за трансфер на Джейлън Макданиелс в Сакраменто Кингс. Още на следващия ден обаче се появиха различни информации, че българският национал няма да играе за Раптърс, а вместо това може да се завърне в гръцкия Олимпиакос.

От гръцката медия пишат, че Торонто се опитва да се освободи от договорите с някои играчи и Везенков е сред водещите в този списък. Българският национал може да стане част от нова сделка с друг отбор в САЩ или Канада, което ще направи преминаването в Олимпиакос още по-трудно, но гърците обаче са оптимисти, че той ще се завърне в отбора.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна