Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на Торонто: Все още преговаряме с Везенков

Президентът на баскетболния отбор на Торонто Раптърс Масай Уджири коментира пред медиите в САЩ ситуацията с българския национал Александър Везенков, който е спряган от медиите в Гърция за трансфер в тима на Олимпиакос.

28-годишният Везенков бе привлечен от Торонто преди броени дни в сделка, която изпрати крилото Джейлън МакДаниелс в Сакраменто Кингс. Българинът подписа тригодишен контракт със Сакраменто миналото лято, след като преди това бе спечелил наградата за "Най-полезен играч" в Евролигата като състезател на Олимпиакос. При "кралете" обаче той получи малко шансове за изявя, заради което се появиха и спекулациите, че той ще напусне Националната баскетболна асоциация, въпреки че има договор за още два сезона.

"Все още преговаряме", каза Уджири по адрес на Везенков по време на мача между Торонто и Оклахома Сити Тъндър от Лятната лига в Лас Вегас.

"Той имаше трудна година в НБА. Опитваме се да разберем какво точно се случва и какво иска той. Ще вземем правилното решение", добави роденият в Англия шеф на Раптърс.

"Лично аз смятам, че Везенков е феноменален играч. Той имаше труден сезон, но такива неща се случват. Той е отличен стрелец. Каквото и да стане обаче, ние ще извлечем максимума от ситуацията. Подкрепяме го по всякакъв начин и знаем посоката, в която се движи нашият отбор. Надявам се, че скоро ще имаме решение", каза още Уджири, който е един от най-уважаваните ръководители в НБА.

През 2013 година Масай Уджири бе избран за "Мениджър на годината" в НБА, а през 2019 година конструира отбора на Торонто, който спечели титлата в НБА. 

За сезон 2024/25 Александър Везенков има напълно гарантиран договор. След това Торонто може да реши дали да го удължи, или да го прекрати предсрочно.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени