Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа загуба за националите ни на ЕП по волейбол за юноши до 18 години

Националният отбор на България допусна първа загуба на домашното европейско първенство по волейбол за юноши до 18 години.

В зала "Левски София" в столицата българите загубиха с 1:3 (16:25, 25:22, 19:25, 23:25) гейма от Финландия. За момчетата на старши треньора Десислава Величкова това бе първо поражение в група "B" след победите над Португалия, Австрия и Украйна преди това.

Още от началото мачът се разви негативно за българския тим, който допусна изоставане от 4:12 точки в първия гейм и в нито един момент не бе близо до това да притесни съперника си.

Най-доброто си представяне домакините записаха във втория гейм, в който с доста сериозно подобрение в атака се наложиха с 25:22. 

В третия гейм играта вървеше точка за точка до средата, след което Финландия успя да наложи волята си и да поведе в геймовете след 25:19. В четвъртия гейм скандинавците поведоха още от самото начало и макар до края България да се държеше с минимално изоставане, до обрат не се стигна.


Жасмин Величков завърши с 19 точки за България, а още 10 прибави Николай Николаев. За Финландия Каспер Весанен наниза 19 точки, докато 18 прибави Каапо Ванхатупа.

За българския отбор следващият мач от турнира е в понеделник срещу Турция.

В класирането в групата България е на трето място с 9 точки, докато Финландия е на четвърта позиция с 5 точки. Лидери в потока са Полша с 12 точки и Франция с 9, но "петлите" играят по-късно днес с Португалия и при победа ще се изравнят на първата позиция.

Преди мача в залата бяха посрещнати волейболистките от националния отбор за девойки в същата възрастова група, които  спечелиха европейската титла след победа на финала на шампионата в Румъния и Гърция с 3:0 гейма над Белгия.  Сред тях бяха бившите националки Елица Василева и Христина Вучкова, както и представители на БФВ.Президентът и старши треньор на мъжкия отбор на ЦСКА Александър Попов също бе там. Капитанът Виктория Нинова донесе шампионската купа, след което целият отбор на България начело със старши треньора Антонина Зетова, позираха за шампионска снимка.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени