Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Анастасов: В ДПС няма конфликт Пеевски - Доган, а срещу деребеите

Снимка: БТА

Няма конфликт Пеевски – Доган, има конфликт Пеевски и деребеите. Четирима са тези, които са се възползвали от ДПС и имат скрит бизнес. Това са Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Илхан Кючук и Джейхан Ибрямов.

Това заяви в интервю пред БНР зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов.

Той също е въвлечен във вътрешния скандал в ДПС, а младежката организация му поиска оставката.

За връчването на втория мандат на ПП-ДБ той коментира, че след срещата при президента ще направят коментар.

"Не искам да коментирам нищо извън рамките на Конституцията, трябва да чуем и двете страни. Още в предизборната кампания заявихме, че ДПС иска да има редовно правителство, нека видим какво се предлага като формат", обясни той.

Д-р Джевдет Чакъров: Готови сме на диалог, нека видим програмата и целите на ПП-ДБ 

Относно исканата му оставка от младежите на Движението той каза:

"Аз не съм член на младежкото ДПС, на 41 години съм, там са до 35 години. Младежите в Хасково и Пловдив ме информираха какво е говорено за сътрудничество с Васил Божков. Фактите са проверими, да се обърнат към младежите в Хасково и Пловдив". 

Анастасов разкри, че Рамадан Аталай има скрит бизнес със скрап, енергетика и в оръжейния сектор. 

"Подреждаме информацията и скоро ще я изнесем. Бизнесът не е на негово име, но е под негов контрол и ползва всички облаги. Ще се изнесе информация, когато се подреди схемата като зависимости и свързаности. Чудовищно огромен е този бизнес", твърди Анастасов. 

И заяви:

"Г-н Доган има много лични дългогодишни отношения с Пеевски. Ако имат разговор, то е между тях и не е за пред публика. Всякакви опити името на д-р Доган да бъде въвлечено в тази битка между Пеевски и деребеите е само злоупотреба с името на почетния председател на ДПС. Конфликтът е между деребеите и ръководството, защото за първи път се чу гласът на хората, че искат да се отърват от тези хора - деребеите". 

Анастасов обяви, че е готов на война с деребеите:

"Онези, които богатяха години наред – Джевдет Чакъров, Раман Аталай, Джейхан Ибрямов и Илхан Кючук. С колегите ми излизаме с имената си, не ползваме сътрудниците, секретарки и лични асистенти, някои от тях, станали депутати. И всички тези хора през годините не са имали нищо общо с ДПС. Тези - четиримата, тясно си сътрудничат с онзи жълтопаветен кръг". 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Александра Никова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна