Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите ни волейболисти с втора загуба на Европейското

България - Турция
Снимка: cev.eu

Националният волейболен тим на България за мъже U18 загуби от отбора на Турция с 0:3 (18:25, 23:25, 22:25)  на Европейското първенство, което се провежда в София и Пловдив. Нашият тим допусна втора поредна загуба в зала "Левски София", след като вчера отстъпи и пред Финландия. 

Съставът на България бе Николай Николаев, Жасмин Величков, Ерик Георгиев, Иван Узунов, Константин Манолев и Кристиян Иванов, като либеро бе Димитър Добрев. По-късно като резерви влязоха Николай Миховски, Деян Маринов, Петьо Иванов и 

В първия гейм турският отбор взе преднина още в началото и постоянно поддържаше малка разлика. Тя нарасна при 14:9, а след това и 21:12, но тимът на Десислава Величкова все пак успя да направи няколко точки. Българският тим обаче отстъпи с 18:25.

Във втората част родния отбор започна по-добре и повече с 8:5, но позволи на тимът от южната ни съседка да направи шест поредни точки и отново да излезе напред. Родният тим все пак даде отпор и се върна въпреки изоставането, като изравни при 22:22. Последва обаче грешка от сервис на Николай Миховски и аз на турците. Блокада на Ерик Георгиев остави тима ни в мача, но с атака на Исмаил Айранджъ съперникът затвори гейма.

Третата част също не се разви добре за България, като само след няколко минути тимът изоставаше с 3:7. Разликата достигна до 22:17 за турците, като все пак в края на гейма българите започнаха да играят по-концентрирано и намалиха разликата на 21:23. България обаче загуби с 22:25, с което и целия мач. 

Ерик Георгиев и Константин Манолев бяха най-резултатни за отбора ни с по 8 точки, Жасмин Величков добави 6. Турският диагонал Ата Юнвер бе най-резултатен в мача с 17 точки. 

Утре е почивен ден, а в сряда България играе срещу тима на Франция, който засега се движи без загуба и е лидер в нашия поток. Родният отбор е с 3 победи и 2 загуба, като е на трето място, но му предстоят срещи с лидерите Франция и Полша. 


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна