Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сачева за предложението на ПП-ДБ: Няма смисъл да губим времето на хората

Брифинг на Деница Сачева (на преден план) и Теменужка Петкова от ПГ на ГЕРБ-СДС, 16 юли 2024 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Представители на ГЕРБ-СДС ще се отзоват на поканата на ПП-ДБ за разговори по декларацията с антикорупционното законодателство. Това обявиха на брифинг в Народното събрание от ГЕРБ. Деница Сачева обаче беше категорична, че позицията на ГЕРБ-СДС остава непроменена и няма да подкрепят нито втория, нито третия мандат:

"Ние ще се отзовем на срещата, за да говорим за това, но казахме, че няма да подкрепим втори и трети мандат. Тези три месеца, очевидно, няма смисъл да губим времето на хората, защото по-честният отговор към хората е да отидем отново на избори".

Теменужка Петкова заяви, че предложеното законодателство в декларацията на ПП-ДБ се съдържа в програмата на ГЕРБ-СДС и е било бламирано още с първия мандат. Тя настоя:

"Това, че си се самопровъзгласил за борец с корупцията не те прави такъв. Не бива да забравяме все пак, че ПП-ДБ дължат редица отговори на българското общество и те са свързани с много сериозни корупционни скандали. На първо място - корупционният скандал с "Джем корп" - беше подготвена за преотдаване цялата българска енергетика. Сигурно си спомняте и сериозния корупционен скандал, свързан с контрабандата на Агенция "Митници", със снимките с кучета, с пуделите, с пачките. Сигурно си спомняте и това, че беше искана дерогация за "Лукойл", без изобщо да са налице мотиви за това".

Поканата за среща, която ще се проведе в утрешния ден, е отправена към лидера на ГЕРБ и председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов. На срещата от страна на ПП-ДБ ще са Божидар Божанов, Надежда Йорданова и Любмила Илиева. От страна на ГЕРБ ще са председателят на НС Рая Назарян, Росен Желязков и Деница Сачева.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна