Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортисти получават знания за живота след спорта в четиримесечно обучение

Български спортисти ще имат възможността да добият безценни знания за развитието си след края на състезателната кариера в четиримесечно обучение, включващо десет модула. Програмата "Живот след спорта" на "Чемпиънс фактори" се организира за втори път след успеха през 2023 г. Тази година тя ще се проведе от септември до декември, като записването вече започна чрез сайта на организацията.

Основният стремеж е спортистите да получат теоретични и практически знания и умения в различни направления, за да могат пълноценно да продължат пътя си след спорта. "Отпадането от пазара на труда, депресията и липсата на подкрепа са основните проблеми пред спортистите след приключването на спортната им кариера и затова създадохме програма „Живот след спорта“, посочват от "Чемпиънс фактори".

"Спортистите не осъзнават реално колко е важно да бъдат подготвени за живота си след приключване на спортната си кариера", добави директорът на организацията Ширин Амин.

Програмата е насочена към професионални, полупрофесионални и вече приключили спортната си кариера спортисти. В нея те имат възможността да научат основите на предприемачеството в спорта, лични финанси, личен брандинг, спортен мениджмънт, ораторско майсторство и др.

Програмата е само за 25 души и желаещите се записват според реда на подаване на заявките.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени