Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Епизод 552

Драматургиите на Бойо – разговори със себе си

Бойко Богданов
Снимка: Уикипедия

В епизод 552 "Трамвай по желание" среща своята публика за пореден път с една от най-ярките фигури на българския театър – режисьора Бойко Богданов.

Както е известно, Бойко също така е поет, разказвач, администратор, оперен постановчик, балетмайстор, композитор. В "Трамвая" той е гостувал в различни свои сценични превъплъщения и поприща, включително и като музикант със своя авторски "Старомоден албум", в който той е и композитор, и текстописец, и изпълнител, като в певческата част получава подкрепа от тогавашни звезди на Младежкия театър, най-вече на Нети.

В сегашния случай знаменитият театрал влиза в трамвая на желанието като юбиляр. Нестандартният творец е решил, че си заслужава да отбележи като кръгла своята 64-та годишнина, макар че само след 10 дни, на 16 юли той ще навърши по-закръглените 65 години. Знаменитият режисьор ще направи своята междинна творческа и житейска равносметка със спектакъл-бенефис, където ще демонстрира голяма част от своите артистични и креативни умения. 

Събитието е ситуирано в знаковия за Богданов Театър "Сълза и смях", оглавяван в най-светлите си години от самия него. А вдъхновението числото да е 64 идва от самите The Beatles и техният пророческо-закачлив хит When I'm 64 – Когато стана на 64.

В епизод 552 Бойо прави свой автопортрет чрез сюжети, ключови личности, съдбовни събития, сантиментални реминисценции, остри граждански позиции.

И няма накъде, продължава да е в своята авторска песен Бойко Богданов.

Няма накъде, нали така?

Снимка – Уикипедия


По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени