Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Питейна вода се разхищава в пернишките села

Снимка: архив БНР

Масово се разхищава питейна вода в пернишките села, съобщиха от Общината. Издадената от кмета Станислав Владимиров заповед не се спазва от населението и докато едни газят във вода, хората от съседните улици нямат дори и за пиене.

Управниците на населени места, които трябва да упражняват контрол, нехаят.

За сметка на тези, които жадуват, други техни съседи пият напитки край домашните си басейни и в охлажданите с питейна вода имоти.

Установени са фрапантни нарушения, каза секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков:

"Питейна вода се разходва за неправомерно пълнене на басейни, поливане на градини, неправомерно оставяне на маркучите да си тече водата, охлаждане на казани за селска ракия, охлаждане на къщи, плочи и изцяло недобросъвестно отношение от страна на гражданите към разхищението на питейна вода в тези жеги".

При проверките общинарите останали възмутени от липсата на човещина и от наглостта на нарушителите, които на забележките, че обричат на безводие съседите си, отговаряли с: "Не ме интересува".

Кметовете и кметските наместници на селата са тези, които трябва да осъществяват контрол. Вместо това, те се спотайват. За да се сложи край, кметът Станислав Владимиров ще предложи на ОбС драстичен скок на глобите, каза Жлябинков. 

По публикацията работи: Весела Сукалинска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени