Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради пожара край Воден затвориха пътя за с. Крайново. Четирима са евакуирани

В село Воден след пожара
Снимка: БТА

Заради бушуващия пожар е затворен пътят между селата Воден и Крайново. Четирима души от Крайново са евакуирани в дома за стари хора във Воден.

По думите на свидетели огънят е на около километър от Крайново, но няма опасност за жителите. Засега официална информация за ситуацията с разпространението на пожара край селата в община Болярово няма. 

Според жителка на Крайново от селото са евакуирани само най-възрастните и трудноподвижни хора.

"Защото пожарът е на 1 километър от селото. Майка ми и мъжът ми са трудноподвижни. Други хора не евакуират, те са в училището. Там е безопасно, защото наоколо няма трева и е асфалтирано всичко.... Отидоха четири пожарни да гасят."
В близост до село Воден, в западна посока, огънят продължава да гори и създава опасност да достигне до дома за стари хора в селото.

Директорът на дома  Златка Янева обяви, че при опасност всички 19 души ще бъдат евакуирани:

"Засега не е толкова сериозна обстановката. Но може да се наложи да бъдат евакуирани. Имаме готовност за това. Ще бъдат изведени в Малко Шарково. Има там в кметството стая, където ги приютяваме."

За сега няма информация за движението на пожара в региона. Очаква се в края на деня властите да обявят докъде са стигнали с потушаването на огнищата.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени