Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изправен пред призиви да се оттегли, Байдън е заявил, че планира да спечели изборите

Президентът на САЩ Джо Байдън говори по време на 115-ата национална конвенция на NAACP (The National Association for the Advancement of Colored People) в Лас Вегас, Невада, САЩ, 16 юли 2024 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Джо Байдън даде положителна проба за Covid-19 преди участие в предизборно събитие с испаноговорящи избиратели в Лас Вегас.

Американските медии коментират, че това става в момент на растящ вътрешнопартиен натиск срещу него да се оттегли от надпреварата за Белия дом. 

Джо Байдън е имал леки симптоми на инфекцията, включително "общо неразположение", съобщиха от Белия дом.

Той вече е на медикаментозна терапия и се е прибрал в дома си в Делауеър, където ще се "самоизолира, но ще продължи да изпълнява задълженията си", се казва още в информацията.

Това става в момент, когато президентът е изправен пред все повече призиви да се оттегли от изборната надпревара, особено след неубедителното му представяне в дебата с Доналд Тръмп.

Би Би Си съобщава, че лидерите на Демократите в Камарата на представителите и Сената - Хаким Джефрис и Чък Шумър са имали индивидуални срещи с Байдън, на които са изразили загриженост относно кандидатурата му за Белия дом, която може да навреди на шансовете им да контролират и двете камари в Конгреса.

Според Си Ен Ен бившият председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси, също му е казала насаме, че прочуванията на общественото мнение сочат, че той не може да победи Доналд Тръмп на изборите през ноември и че може да унищожи шансовете на демократите да спечелят мнозинство в Камарата, ако остане в надпреварата.

Стана ясно, че по време на срещата с двамата лидери на Демократите в Конгреса президентът е казал на Шумър и Джефрис, че той е номинацията на партията, че планира да спечели и очаква с нетърпение да работи и с двамата, за да изпълни своята 100-дневна програма за подпомагане на работещите семейства. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени