Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоана Георгиева е на полуфинал в Пловдив

Йоана Георгиева
Снимка: БТА

Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив.

21-годишната българка завърши на второ място в серията си и така се класира за полуфиналите.

Тя попадна във втората от трите полуфинални серии, която е насрочена за събота (20 юли) от 17:09 часа.

Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки под тепетата в последния момент, след като на 15 юли Спортният арбитражен съд в Лозана излезе с решение, че е невинна по обвинението в нарушаване на антидопинговите правила.

Малко след края на първата й гонка от Световното от Международния олимпийски комитет потвърдиха и участието ѝ за България на предстоящите Олимпийски игри в Париж.

"Чувствам се страхотно, още повече заради това, че справедливостта възтържествува. Щастлива съм, че всичко е в миналото.

И гледам с всички сили само напред и нагоре. Вече психически съм много по-спокойна, много по-уверена.

С нови сили участвам на Световното първенство в Пловдив. До последно нямах представа дали ще участвам.

Буквално в последния момент ме добавиха в стартовите листи. не съм се готвила специално за това състезание, но съм убедена, че с всяка следваща гонка ще влизам все повече и повече във форма и ще се представям все по-добре.

Ще дам всичко от себе си тук - на родната писта пред родната публика, за да се представя възможно най-добре. А живот и здраве, след това и на Олимпийските игри", заяви Йоана Георгиева.

Заради вече отмененото от Спортния арбитражен съд временно спиране на състезателните ѝ права на 10 юни Йоана нямаше възможност и да води пълноценни тренировки със своя треньор.

На 31 юли тя ще навърши 22 години, а в началото на август заминава за Париж. На 7 август са сериите на 500 м едноместен каяк на Олимпийските игри.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени