Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар пламна в местността Боровец-Юг край Варна, ситуацията е овладяна

Пожар се възпламени в местността Боровец - Юг в район "Аспарухово". Ситуацията вече е овладяна, увери районният кмет Ивайло Маринов. 

Засегнати са покривна конструкция на къща, дървена временна постройка и един автомобил, както и тревните площи на пет дворни места. Съседните къщи са спасени.

Няма пострадали хора.

"Благодаря на началника на 2-ра РДПБЗН в район "Аспарухово", гл. инспектор Валентин Николов и всички екипи от град Варна за бързата и адекватна намеса, на Жоро Георгиев, н-к отдел ДЗН (дейности по защита на населението) при Община Варна за добрата координация, както и на всички граждани, които се притекоха на помощ с подръчни средства.

Шест противопожарни автомобила и една водоноска от ВиК – Варна участваха в акцията. Четири екипа огнеборци ще останат да дежурят на мястото", допълва Маринов. 

Причина за възникване на пожара най-вероятно е човешка небрежност, предстои разследване на случая, информира районният кмет на "Аспарухово". Той призова всички да бъдат внимателни, защото температурите са много високи и всички тревни и залесени площи са леснозапалими.



Снимки: Ивайло Маринов (профил) и Красимир Ангелов (група "Пожари-Варна"), Фейсбук
По публикацията работи: Олга Карова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени