Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Свищов получава близо 1,4 млн. лева за нов довеждащ водопровод на село Овча могила

Снимка: Здравка Маслянкова

Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда отпуска безвъзмездно на община Свищов близо 1,4 млн. лева за нов довеждащ водопровод на село Овча могила. Заради безводието селото е на режим и в безсрочно бедствено положение.
Овча могила остана единственото свищовско село, където не е сменен довеждащият водопровод, по който загубите са големи и 7-километровото трасе е практически негодно. 
Община Свищов кандидатства с проекта за нов водопровод пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда от 2021 година. 
За поредна година Овча могила е в безсрочно бедствено положение, заради безводието. Засегнати са и общинският дом с 30 болни с деменция и държавната болница за рехабилитация. За населението се осигуряват водоноски. След отпуснатото финансиране от 1,367 млн. лв. предстои обявяването на обществените поръчки за довеждащия водопровод.
Община Свищов изпраща в Министерството на регионалното развитие проекти за финансиране на захранващи водопроводи за селата Козловец и Ореш, където проблемът с безводието също е сериозен.


По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени