Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Стайков и Андрей Янкулов бяха изслушани в комисията за Нотариуса

Николай Стайков
Снимка: БГНЕС

Николай Стайков и Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд бяха изслушани днес във временната парламентарна комисия, която проверява дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса и бившия следовател Петьо Петров-Еврото.

Николай Стайков и Андрей Янкулов представиха справка на ГДБОП, свързана с хора около Мартин Божанов, която Антикорупционният фонд публикува преди повече от 2 месеца и заради която Софийската градска прокуратура започва разследване срещу групата на Нотариуса.

Според Николай Стайков във въпросната справка има данни за връзка на групата на Божанов с магистрати, служители на МВР и ДАНС:

"Вътре има конкретна информация от свидетели, включително за нерегламентирани връзки, общи пътувания, споменават се пари в брой, споменават се подаръци към магистрати, споменават се конкретни дела, по които е  имало нерегламентирана помощ и след това е имало подаръци, т.е. пари и суми в брой. Най-притеснителното за мен е, че в доклада има свидетелски показания за видеозаписи, очевидно с компрометиращо съдържание към магистрати може би и полицаи".

Депутатите ще изискат справката от ГДБОП, както и допълнителни материали от МВР и прокуратурата. Комисията не успя да реши кои ще бъдат следващите поканени за изслушване заради липса на кворум.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени