Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов: Видях много български знамена, благодаря за подкрепата

Никола Цолов грабна първата си победа в основно състезание от Формула 3. Българският пилот беше най-бърз на пистата "Хунгароринг" в Унгария. До този момент той имаше два успеха в спринтовите надпревари в Монте Карло и в Австрия.

"Супер щастлив съм за победата днес. Това е доста голямо постижение за мен, особено във фийчър състезанието. Мисля, че нямах толкова много късмет в последните кръгове, особено с квалификациите, и това състезание просто всичко реши да се събере в един момент. Вчера, за жалост, не завърших, но днес победата значи много за мен. Реално сезона върви много нагоре. Всеки път постигам все повече и повече и това също така подобрява нещата за бъдещето и за следващата година като цяло, така че съм много благодарен на всички за подкрепата в България. Видях много знамена на трибуните и това е огромна подкрепа. Благодаря на всички!", сподели след състезанието Никола Цолов.

Сезонът продължава следващата седмица със стартовете на пистата "Спа" в Белгия. Цолов няма да може да стартира на любимото си трасе заради наказанието, което му беше наложено по-рано през годината.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна