Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето през новата седмица

Снимка: БГНЕС

През повечето дни от следващата седмица въздушната маса ще остане неустойчива.

От понеделник до четвъртък ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и главно в понеделник и вторник следобед и в четвъртък следобед и вечерта ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, не са изключени и градушки.

Вятърът ще сменя посоката си, ще е слаб, през деня до умерен. Ще остане топло, с максимални температури между 30 и 35 градуса, за кратко стойностите ще се понижават на местата с интензивен краткотраен дъжд.

В четвъртък вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще проникне по-свеж въздух.

В петък ще е по-често облачно, отново с развитие и на купесто-дъждовна облачност, валежите ще са на повече места и по-значителни по количество. Минималните температури ще спаднат до 17 – 22 градуса, максималните до 24 – 29 градуса.

През почивните дни времето ще се стабилизира, ще бъде предимно слънчево, ще бъде и ветровито, но постепенно вятърът ще отслабва. Сутрините ще са прохладни, а дневните температури ще се повишават.

Вълнението на морето най-често ще е 2 бала, следобед 2-3 бала, от петък до неделя ще се увеличи и ще е 3 бала. Температурата на морската вода ще е от 26 до 28 градуса.

Прогнозата е на Вяра Рафайлова от Националния институт по метеорология и хидрология – филиал Варна.


По публикацията работи: Десислава Спирдонова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна