Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Чопов - от народните танци до сцената на МГТ "Зад канала"

Гост в предаването "Добър вечер, София" е актьорът и арт мениджър Атанас Чопов. Той разказва за изпълнения си с премеждия и интересни случки творчески път пред слушателите на Радио София.

"Аз съм роден в Благоевград. Аз съм един потомък на Гоце Делчев и на един от неговите родственици - Тодор Чопов, който е основател на благоевградския драматичен театър. От много малък започнах да танцувам народни танци, тъй като моят баща е танцьор, хореограф и така с много фолклор в кръвта си, която зарази и мен, и близо 12 години съм танцувал народни танци. Мислех, че ще стана танцьор. Това се размина някак си и реших да поема по пътя на своя дядо - Атанас Иванов Тепелиев - актьор", разказва за началото на кариерата си Атанас Чопов.

Творческият и кариерен път на Атанас Чопов продължава като директор на театъра в Казанлък - "Любомир Кабакчиев", където културният институт процъфтява под негово ръководство. След като там не спечелва конкурса, за да продължи да бъде директор, трупата на театър протестира цели три месеца за връщането му на ръководния пост, но това не се случва.

"Завърших втора магистратура в Нов български университет - "Управление на културни институции и арт мениджмънт", след което бях в благоевградския театър като заместник директор една година. След това вече в София, в театър "Възраждане" като маркетинг, реклама, PR - с такива неща се занимавах, които прясно бях научил от втората магистратура", разказва още Атанас Чопов за годините преди да влезе в трупата на МГТ "Зад канала" като асистент режисьор и актьор.

Повече за интересния и дълъг творчески път на Атанас Чопов чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мария Бояджиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени