Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националки по волейбол загубиха от Турция на Балканиадата

Националките до 20 години загубиха от Турция на Балканиадата
Снимка: bgvolleyball

Националният волейболен тим на България за жени до 20 години отстъпи пред връстничките си от Турция с 0:3 (20:25, 12:25, 16:25) в третия ден на Балканското първенство, което се провежда в Тирана. 

До средата на първата част играта бе равностойна, като дори тимът на Борислав Крачанов водеше с 13:12. Последваха няколко поредни точки за съперника, което се дължеше и на неубедителното посрещане на българките. Турция поведе с 24:17, като в този момент тимът на България стабилизира играта си и записа три поредни точки с добра защита и блокада. Това накара треньора на съперника да вземе прекъсване, като след него Турция все пак затвори първата част при 25:20. 

Превъзходството на Турция във втората част бе още по-голямо. Тимът на Крачанов поведе в началото с 5:4, но момичетата позволиха на съперника да направи девет поредни точки. Имаше и други серии на туркините, които се дължаха най-вече на недобро посрещане и неубедителна атака. Така Турция затвори част с 25:12. 

В третата част родният тим се представи по-добре, най-вече и заради серия от точки от сервис на Микаела Стоянова. Съперникът обаче пак отвори разлика, като умело изграждаше атаките си, играейки често по блокадата на българките. В крайна сметка със серия от точки туркините се наложиха с 25:16.

Турнирът е генерална репетиция за българките преди Европейското първенство през август, на което сме домакин.

В първият ден България отстъпи пред тима на Сърбия с 0:3, а вчера отборът се наложи убедително над домакините Албания с 3:0. Утре предстои среща с тима на Република Северна Македония, а след това е и последният мач с Черна гора. 


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна