Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Върбицалиев: Успехите на Никола Цолов идват в точния момент

Снимка: Любомир Асенов

„Успехите, които постига Никола Цолов, идват в точния момент. Те ще му помогнат да продължи да кара на такова ниво – Формула 3 или Формула 2, защото договорите за следващия сезон се подписват сега. От друга страна, ситуацията около него не е ясна. Не се знае дали въобще ще продължи да кара, заради сериозните финанси, който му трябват за всяка една от сериите“, това сподели специално за БНР Николай Върбицалиев, който е ментор на Никола Цолов. 
Преди няколко дни талантливият ни пилот спечели за първи път в кариерата си основно състезание от шампионата във Формула 3. Цолов триумфира на пистата „Хунгароринг“ в надпревара за Голямата награда на Унгария.

„Всички много се радваме на успехите, които той постига. Те отговарят на таланта му. Трябва да го поздравим за безпогрешното му представяне в Унгария. Искам да благодаря на всички хора, които помогнаха на Никола. Благодарение на тях той да кара този сезон във Формула 3. Те помогнаха тези успехи да се случат, защото събраните от тях средства не бяха никак малко. Надяваме се да го подкрепят и за следващия сезон. Формула 2 е само на една крачка от Формула 1 и там финансите са много по-сериозни. Няма да бъдат достатъчни само кампаниите, които правим. За съжаление не само у нас има проблем с финансирането на автомобилния спорт. В цяла Европа пилотите трудно намират финанси. За съжаление, нашият спорт е един от най-скъпите. Такъв пилот като Никола у нас до сега никога не е имало. До сега ние не сме имали състезател толкова близо до Формула 1 и трябва по всякакъв начин да му помогнем. Освен феновете, държавата също трябва, ако може по някакъв начин да помогне финансово. Тук е моментът да се включи и бизнесът. И той може да подаде ръка на един такъв пилот“, допълни Николай Върбицалиев.
Какви са шансовете на Никола Цолов за подиум на пистата „Монца“ и как той прие новината, че няма да може да кара на любимата си писта „Спа“ заради административна грешка на отбора „ART“, можете да чуете в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна