Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Перник обяви обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване

Снимка: Радио Шумен

Община Перник е обявила обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване с прогнозна стойност 15 млн. лв. за три години.

Дейностите ще се осъществяват по квартали, промишлени зони, вилни и селищни образувания и курортни местности и в останалите населени места в общината, като обхвата на дейността и обектите  ще се актуализират ежегодно.

Дейностите включват събиране и транспортиране на отпадъци от контейнери до съоръжение за третиране, както и на едрогабаритни отпадъци и изхвърлени около контейнерите строителни отпадъци от ремонти в домакинствата, и от почистване на незаконни сметища.

Изпълнителят е длъжен да осигури за своя сметка първоначално 1200 контейнери с вместимост от 2 до 5 куб. метра с автоматично обслужване, 1610 контейнери за събиране на битови отпадъци с вместимост 1100 литра, както и 5810 съдове за събиране на битови отпадъци с вместимост 110 или 240 литра.

Сред задълженията на фирмата е осигуряването и на допълнителен брой съдове с вместимост от 2 до 5 куб. метра с автоматично обслужване, които да заменят съществуващите по- малки съдове, където това е технически допустимо и целесъобразно, както и автоматизирана система за управление и мониторинг.

По публикацията работи: Светлин Кърпачев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна