Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изящната усмивка става все по-достъпна

Снимка: pixabay.com

Все повече нови технологии помагат за постигането на изящна усмивка. Задължителните посещения при зъболекар, на всеки шест месеца, все още не са навик за българите. Често се сещаме да посетим дентален специалист едва след като сме усетили болка.

Стоматологът Светломир Дамянов споделя в ефира на "Нашият ден", че в последните години стоматологията значително се е развила, като най-сериозните промени са в сферата на дигитализацията. Според него в България, като източноевропейска страна, някои неща все още се водят за новости, които на други места вече имат значителни натрупвания.

Определено, най-сериозната промяна в последните пет години в България е дигитализацията, която помага за страшно много неща. Хората могат да видят много неща, преди да започне лечението, например как ще изглежда усмивката им.

Можем да свържем много сериозни 3D образни изследвания с нещата в устата и да поставим имплант на точното място. Зъбният камък не е естетична манипулация, той е жизнено важно нещо, което трябва да се прави на всеки шест месеца.

По неговите думи хората се интересуват как изглеждат и искат да имат бели и прави зъби. Технологиите, които се въвеждат в стоматологията, играят ключова роля за удовлетворяване на тези желания и за поддържане на доброто дентално здраве.

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна