Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуцанов за третия мандат: Държавнически подход трябва

Снимка: БТА

БСП ще се опита да реализира третия мандат за съставяне на правителство, ако го получи от президента. Това увери председателят на парламентарната група Борислав Гуцанов:

Ако президентът вземе решение да го връчи на парламентарната група на "БСП за България", ще направим всички възможни опити да има редовен кабинет, но кабинет, който да бъде експертен, на националното спасение и ще проведем разговори с всички парламентарни групи. Разбира се, ако получим този мандат от нашият Национален съвет. Държавнически подход трябва да има при третия мандат. Така е предвидила Конституцията".

Социалистите настояват за пълна забрана на употребата на райския газ и настояват промените в Закона за здравето, които ще бъдат внесени днес, да бъдат спешно придвижени. Временно и.ф. на председател на БСП Атанас Зафиров обясни какво предлагат в законопроекта:

"Касае пълна забрана на употребата от физически лица, драстично увеличаване на глобите, стигащи до затваряне на обекти. Настояваме и за бързо разглеждане на Закона за доброволчеството - нещо, което сме внесли от началото на работата на този парламент. Видя се, във връзка със ситуацията около пожарите, колко е актуална темата. Искаме бърза реакция, минаване през комисиите и  гледане в Пленарна зала".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна