Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева: Тръгваме за рали „Рома Капитале” максимално концентрирани

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов
Снимка: БНР

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов ще стартира в края на седмицата  в италианския асфалтов кръг от шампионата на Стария континент – „Рома Капитале”.  Досега трикратната ни европейска шампионка при жените  има три неуспешни опита да участва в това състезание.

„Три пъти се опитвахме досега и все не успявахме, като два пъти гледахме като зрители. Сега, надявам се, че всичко ще е наред, като знам, че ни очаква трудно състезание. Има много силни италиански пилоти на асфалт, опознаването на цялото състезание е събрано в един ден и ще е супер напрегнато. Аз имам в Италия един старт в далечната 2009 година. Там трасетата са много специфични. Има доста по –тесни етапи, но има и доста по-широки ибързи.Всеки един е коренно различен. Тръгваме с идеята да сме максимално концентрирани и съсредоточени и с всеки следващ етап да надграждаме”, сподели преди заминаването днес специално за БНР Екатерина Стратиева.


Като репетиция за рали „Рома Капитале” Стратиева и навигаторът й Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Опел Корса Rally4) участваха в австрийското рали „Вайз”, където завършиха на 7-о място в своя клас RC4 при много тежки атмосферни условия.

„Това беше едно от най -тежките състезания, в които сме участвали. Не сме имали технически проблеми. Важно е, че след инцидента от април всичко по колата е наред. Всичко е технически изправно. Както казах, това състезание беше тежко.Времето изненада абсолютно всички. Заради бурята бяха отменени няколко етапа. Имаше много паднали дървета. Имаше пострадали автомобили и  потрошени шатри в сервиза“, добави автомобилната ни състезателка.

Каква ще е конкуренцията в  рали „Рома Капитале” и какво мисли Екатерина Стратиева за представянето на Никола Цолов във Формула 3 можете чуете в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна